Hvordan bruke Internet Explorer 9 til feilsøking

I min artikkel om network trace viste jeg hvordan du kunne sette opp en trace på serveren din. Med Internet Explorer 9 har også Microsoft bygd inn noen intressante muligheter i Internet Explorer for feilsøking. Noen av dere har sikkert brukt Fiddler2 for å feilsøke http trafikk – et genialt verktøy som du absolutt bør ta en titt på om du ikke har brukt det.

image Som jeg fortalte i innlegget mitt om network trace, så er det ikke alltid at man får installere slike verktøy. Da må man klare seg med det som finnes ferdig innebygd, og der er det IE 9 kommer med noen fordeler – nemlig Developer Tools som du kan aktivere ved å trykke F12.

Når du åpner Developer Tools får du opp mange en mengde menyer – og her er det mye man kan leke seg med. Akkurat nå skal jeg vise deg hvordan du kan kjøre capture på trafikken som går via browseren og websiden den forsøker å åpne.

For å utføre en trace åpner du Network menyen som vist under:
image

For å starte trace trykker du “Start Capturing”

image

Under viser jeg ett eksempel hvor jeg kobler meg til Dynamics CRM 2011 og kjører en Capture.
Som du ser får jeg informasjon om timing, og resultat koder på alle elementene som siden består av.

image

På bildet under driver jeg å logger inn på Outlook Web App på Exchange 2010. Her ser man også at elementene ble trigget av at jeg klikket på Log in.

image

Ved å gå inn på Detailed View kan jeg også se på en del spennende informasjon, for eksempel om Cookies:

image

Her er jeg inne og ser hvilke cookies som blir satt i forbindelse med denne OWA sesjonen:

image

Jeg kan også es på Request Headers / Request Body, samt Response Headers og Response Body,. På denne måten kan jeg se parametre som overføres, og hva de er satt til.

Selv bruker jeg slike verktøy til å forstå applikasjonene jeg jobber med bedre – ikke bare i forbindelse med feilsøking. Å vite hvordan verktøyene virker før du virkelig trenger dem i forbindelse med feilsøking.