Refleksjoner og veien videre

Sånn – da er 2011 historie, og 2012 står foran oss. Ett kapittel er lukket, og ett nytt er åpnet. For meg ble 2011 ett år med mange endringer. Jeg har gjort både små og store endringer i 2011 – men de to største er at jeg har flyttet til Indonesia, og startet å jobbe for Microsoft. Noen avgjørelser er vanskelige, og tar tid å beslutte. Andre er enkle. På veien får man både venner og uvenner. Noen har bestemte mål – for andre er veien opplevelsen i seg selv. For meg er veien selve opplevelsen – og det betyr at jeg er avhengig av endringer for å trives. I 2011 har jeg også fått jobbe med digital utendørsreklame i Clear Channel – noe som har gitt mersmak. En veldig kreativ bransje, med dyktige folk. Å sette den jobben på pause var ett vanskelig valg – men etter å ha jobbet i asia en periode, kunne jeg ikke si nei til tilbudet fra Microsoft.

Ett annet vanskelig valg var å bryte opp med venner og familie i Norge. Det var også vanskelig å måtte si ifra meg MVP statusen, som ikke lar seg kombinere med å være ansatt i Microsoft. Men endringer gir også muligheter.

2012 er året vi etablerer oss i Indonesia, og jeg etablerer meg i min rolle som arkitekt i APAC – Asia&Pacific. Det blir mye reising fortsatt, men til nye steder. Mine prosjekter så langt er i Malaysia, Sri Lanka, New Zealand, Thailand, Vietnam og Indonesia. I Januar får jeg min første tur til Philipinene.  I tillegg drar jeg 3 uker til Redmond i slutten av Januar.

I siste del av 2011 ble det lite med faglig blogging og twittring. Jeg har brukt mye tid på å komme på plass her i Indonesia, samt i min nye rolle i Microsoft. Dette har jeg tenkt å endre litt på. Jeg kommer fortsatt til å blogge på norsk her – men også mer på engelsk på www.ragnarharper.com.
Jeg blogger også om det å komme på plass i Jakarta på www.harper.no/jakarta.

Så, hvilke teknologier jobber jeg med for tiden? Mine to hovedområder i regionen er infrastruktur rundt datasenter og voice. Det betyr i praksis Microsoft Windows Server, Active Directory. System Center og Forefront produkter. Min kjærlighet for Powershell opptar meg fortsatt – og jeg jobber allerede på noen spennende automatiseringsløsninger med Powershell Smile I  de siste to månedene har jeg jobbet tett med Windows 8 og System Center 2012 produktene. Dette året blir nok disse produktene de jeg jobber tettest med. På mange måte “business as usual” men på nye steder Smile

Nyttårsforsetter skal man være forsiktig med, men jeg har tenkt å oppdatere bloggen min iallefall månedlig Smile